2. januar 2012

Ide #8 - Eventyr med stregkoder

En applikation jeg savner rigtig meget på min Android smartphone, er en Skannerz klon. Jeg kan huske da jeg fik den noget klodsede "device", og gik amok med at skanne stregkoder på alting. Konceptet var i top, men den gadget spillet kørte på var for klodset og uhandy. Skærmen havde en meget lav opløsning, så man næsten ikke kunne se hvordan monstrene, man fik, så ud.

Til dem der ikke kender Skannerz, er det et spil der handler om at samle monstre og træne dem til kamp. Man kunne sætte to Skannerz sammen og dermed spille mod sine venner. Simple as it gets. For at få nye monstre skulle man skanne stregkoder. Der kunne dog også dukke et ondsindet monster op som man skulle besejre for at komme videre. Kampene var kedelige, og det var ofte svært at vide om man havde vundet eller tabt. Skannerz fejlede altså, men konceptet var genialt.

Nu hvor smartphones er kommet på markedet ændres betingelserne radikalt. Højt opløselig skærm, man har den altid med rundt, og det er let at kommunikere med vennerne, når man skal dyste. Derfor undrer det mig at der ikke er flere apps på dette område.

Det er indtil videre kun lykkedes mig at finde en app (til iOS) der anvender konceptet, Scanners fra Blind Squirrel Digital, Inc. Ingen til Android.